Het gebouw

Onze school is ruim opgezet en biedt momenteel (schooljaar 2016-2017) plaats aan bijna 200 leerlingen, die verdeeld zijn over zeven groepen.

Het schoolgebouw is geheel gelijkvloers en goed toegankelijk voor mindervaliden. De school beschikt over een gemeenschapsruimte waar gezamenlijke activiteiten kunnen plaatsvinden en waar leerlingen in groepjes of individueel kunnen werken. Ook het overblijven tussen de middag vindt daar grotendeels plaats.

Er is in de school een aparte IB- en RT-ruimte, een grotere personeelsruimte, een multifunctionele ruimte voor GVO, HVO en overblijf en een ICT hoek. Daarnaast is er in de onderbouw een bouwhoek. De lokalen van groep 1 en 2 zijn ingericht met een speelwerkverdieping.

De Griftschool beschikt over 46 computers, verdeeld over twee ICT-ruimten voor onder- en bovenbouw en verdeeld over de klaslokalen. In elk klaslokaal wordt gebruik gemaakt van een digibord. Alle leerlingen van groep 4 tot en met 8 werken met een eigen laptop.

Op het schoolplein bevinden zich een tafeltennistafel, een zandbak, twee speeltoestellen en een basketbalveld. De speeltijden voor kleuters en overige leerlingen lopen niet parallel, zodat de kleintjes naar hartelust gebruik kunnen maken van alle mogelijkheden.