Verkeerswerkgroep


 Verkeersouders
 
Kinderen vormen een kwetsbare groep in het verkeer. Jaarlijks zijn in Nederland honderden kinderen betrokken bij verkeersongevallen. Jaarlijks zijn er vele doden en ziekenhuisgewonden in de leeftijd van 0-17 jaar. Schoolgaande kinderen moeten daarom leren zich veilig te bewegen in het verkeer. Dat is de verantwoordelijkheid van ons allemaal; ouders, scholen, gemeenten en provincie. Daarom wordt er in Utrecht samengewerkt aan structurele verkeerseducatie onder de naam Utrechts Verkeersveiligheidslabel (UVL). Het Verkeersveiligheidslabel is een kwaliteitskeurmerk voor scholen die verkeersveiligheid een vaste plaats geven in hun schoolbeleid. Belangrijk hierbij zijn de verkeerslessen op scholen, de ouderparticipatie en een verkeersveilige omgeving. 
 
De Griftschool is sinds juni van 2004 gecertificeerd voor het Utrechts Verkeersveiligheids Label, als eerste school van de provincie.
 


De verkeersouders werken met een jaarplan voor zowel de activiteiten in als buiten de school. We krijgen daarbij hulp van betrokken ouders.
 
De nieuwe verkeersouders van de Griftschool zijn:
Aurelia van de Berkt
Lisette de Jager 
 
Heeft u vragen, opmerkingen, aanvullingen, goede ideeën of wilt u zich ook inzetten voor de verkeersveiligheid op en rond de Griftschool?
 
Wij zijn te bereiken via lisettedejagerhoogland@hotmail.nl of spreek ons aan op het schoolplein.