Groep 1

In groep 1 lezen we veel voor uit voorleesboeken, prentenboeken en ook losse verhaaltjes en gedichtjes. Zo leren de kinderen veel nieuwe woorden en worden ze enthousiast over boeken, lezen, taal en allerlei soorten verhalen en informatie. Ook zijn we bezig met tellen tot 10, de kleuren en de eenvoudige vormen.
We spelen in hoeken en met diverse materialen. Zo leren we wat we kunnen, wat we moeilijk vinden en met wie we graag samen spelen en werken.
We worden zelfstandiger en kunnen steeds meer zelf. We leren hulp vragen, onthouden wat we moeten doen bij een taakje en regels in de groep om te zorgen dat alles optimaal verloopt. Maar lukt dat even niet, dan leren we ook dat je boos of verdrietig mag zijn, dat je iemand kunt troosten en dat je een probleem op kunt lossen.

Na de vakanties (zomer-, herfst-, kerst-, voorjaars- en meivakantie) komen er nieuwe kinderen in onze klas. Zij worden 4 en komen ook gezellig meespelen!

Maandag, dinsdag : Arine Donkersloot, a.donkersloot@griftschool.nl
Woensdag, donderdag en vrijdag: Dicky Stuivenberg, d.stuivenberg@griftschool.nl

Dicky Stuivenberg
leerkracht groep 1 op woensdag, donderdag en vrijdag. RT op dinsdagochtend.

Arine Donkersloot
leerkracht groep 1 op maandag en dinsdag. RT op woensdag.